15 august 2009

Un medicament încetineşte progresul bolii Alzheimer


Cercetătorii britanici au pus la punct un medicament care încetineşte dramatic progresul bolii Alzheimer aflată în primele stagii. Testele au relevat că medicamentul denumit Rember a încetinit declinul funcţiilor mintale cu 81%. Experţii spun că este o descoperire importantă dar au spus că mai trebuie făcute cercetări.

Boala Alzheimer este extrem de gravă iar testele făcute de oamenii de ştiinţă britanici arată că noul medicament încetineşte şi chiar poate opri progresul bolii la persoanele aflate în primele stagii ale bolii.
Medicamentul luptă împotriva efectelor pe care boala Alzheimer le are asupra celulelor nervoase legate de memorie şi de alte părţi ale creierului.
La pacienţii pe care a fost testat medicamentul, declinul funcţiilor mintale a fost încetinit cu 81% spre deosebire de pacienţii care nu au fost supuşi testelor.
Autorul studiului, profesorul Claude Wischik a declarat că în cazul pacienţilor care au luat medicamentul vreme de 19 ani, boala pare să fi fost oprită.
Societatea Alzheimer din Marea Britanie a spus că testele cu medicamentul Rember sunt un progres semnificativ în lupta împotriva demenţei dar a insistat că acum trebuie făcute cercetători la scală mai largă.
Anul viitor urmează să fie făcute teste noi şi dacă acestea vor da rezultate bune, e posibil ca medicamentul să apară pe piaţă până în anul 2012.

http://www.bbc.co.uk/romanian/news

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AURUL ROMÂNIEI NU SE (mai) AFLA ÎN RUSIA !

Articol preluat de pe http://www.cotidianul.ro/tezaurul-romaniei-lucruri-pe-care-bruxelles-ul-nu-ar-vrea-sa-le-aflati-232466/ Tezauru...