29 august 2009

DESERTEC



Un camp de oglinzi in Desertul Sahara - acesta este noul plan european prin care se va trece la o noua era in domeniul energiei - era energiei solare. Proiectul de 400 de miliarde de euro se bucura de tot mai multa sustinere, chiar daca unii critici sustin ca este riscant sa folosesti tehnologii noi in tari din lumea a treia , arata Reuters.
Desertec, asa cum a fost denumit cel mai ambitios proiect energetic din lume, isi propune ca razele de soare captate de miile de oglinzi sa fie folosite la pornirea turbinelor cu aburi, care sa produca, la randul lor, electricitate ce va fi transportata la mii de kilometri printr-o retea ce va lega Europa, Orientul Mijlociu si Nordul Africii.
Desertec va produce 15% din energia necesara Europei, insa se asteapta ca proiectul sa inainteze cu pasi mici, urmand sa fie gata tocmai in 2050.
Analistii au atras atentia si asupra riscurilor unor posibile atacuri ale gruparii teroriste al-Qaida, care ar putea transforma Desertec in punctul slab al Europei.

Cred ca este inceputul sfarsitului suprematiei petrolului. Ceea ce ma pune pe ganduri este ca alternativa de producere a energiei este tot in tarile arabe care chiar daca nu mai vand petrol, nu au nimic de pierdut - vand direct energie.

Mai multe detalii la http://www.desertec.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AURUL ROMÂNIEI NU SE (mai) AFLA ÎN RUSIA !

Articol preluat de pe http://www.cotidianul.ro/tezaurul-romaniei-lucruri-pe-care-bruxelles-ul-nu-ar-vrea-sa-le-aflati-232466/ Tezauru...