28 iunie 2012

Cum se distruge o națiune!


Cum se distruge o națiune?
Doar cu psihologia maselor, bine cunoscuta!

Un profesor de economie de la un colegiu a declarat ca nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar a picat o data o grupa întreaga.
Acea clasa a insistat ca socialismul este funcțional si ca nimeni nu ar trebui sa fie sărac si nimeni bogat, toata lumea EGALA!
Profesorul le-a spus:
"OK, vom face in grupa aceasta un experiment asupra socialismului.Se va face media tuturor notelor, si fiecare va primi aceeași nota, astfel încât niciunul nu va pica si niciunul nu va primi nota 10."
După primul test, notele au fost adunate si împărțite la numărul de studenți, si toți au primit un 8.
Studenții care au studiat intens au fost supărați, dar cei care au învăţat mai puțin au fost bucuroși peste măsura.
Cum cel de-al doilea test se apropia, studenții care studiaseră puțin au învăţat si mai puțin, iar cei care studiaseră mai intens si-au spus ca si ei vor o "pomana", așa încât si ei au studiat mai puțin.
Media celui de-al doilea test a fost 6!
Nimeni nu mai era fericit.
Când a fost dat al treilea test, media notelor a fost 4 .
Notele nu au fost crescătoare deoarece au apărut certurile, acuzațiile, ura si nimeni nu a vrut sa înveţe pentru beneficiul altuia. Spre marea surpriza a tuturor studenților, toți au picat.
Profesorul le-a spus ca socialismul va pica in final deoarece, atunci când recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar când statul nu mai acorda acea recompensa, nimeni nu va încerca sau va vrea sa aibă succes.
Nu putea fi o explicație mai simpla.
Iată un scurt paragraf care sintetizează totul:
"Nu se poate legifera ca săracul sa fie liber, iar bogatul in afara libertăţii. Ceea ce primește o persoana, fără a fi muncit pentru aceasta, trebuie produs de cineva, care, la rândul ei, nu primește pentru ceea ce a muncit.”Statul nu poate da cuiva ceva, fără sa fi luat mai înainte de la altcineva.
Când jumătate din populație vede ca poate sa nu muncească, pentru ca cealaltă jumătate va avea grija de ea si când jumătatea care a muncit realizează ca nu are sens sa mai muncească, pentru ca alții sunt beneficiarii muncii lor, atunci, prietene, acesta este sfârșitul oricărei națiuni.

Nu poți multiplica bogăţia divizând-o.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AURUL ROMÂNIEI NU SE (mai) AFLA ÎN RUSIA !

Articol preluat de pe http://www.cotidianul.ro/tezaurul-romaniei-lucruri-pe-care-bruxelles-ul-nu-ar-vrea-sa-le-aflati-232466/ Tezauru...