24 septembrie 2009

Despre telefonul mobil, radiatii si campuri electromagnetice


* Nu purtati conversatii interminabile la telefonul mobil. Daca nu aveti incotro, foloseste un handsfree.
* Nu purtati convorbiri prelungite de pe telefonul mobil in locurile in care acoperirea nu este ideala.
* In locurile in care telefonul pierde aproape in totalitate contactul cu baza, trebuie sa compenseze puternic prin cresterea nivelului emisiei/receptiei, pentru ca legatura sa nu se piarda. Emisia creste in aceste conditii la nivel maxim.
* Nu purtati mobilul 24 ore asupra voastra. Asta pentru ca aparatul se conecteaza periodic la retea chiar si atunci cand nu se poarta nici o convorbire.
* In mijloacele de transport, dezactivati pe cat posibil telefoanele mobile. Ceea ce este obligatoriu in avion, poate avea sens si in masina sau tren. Asta pentru ca telefonul este incontinuu ocupat cu pastrarea conexiunii cu cea mai apropiata baza, din cauza vitezei mari de deplasare. Rezultatul este o emisie continua, ceea ce se traduce prin golirea inutila a acumulatorului.
* Incercati sa controlati utilizarea telefonului mobil de catre copii. Anumite studii au aratat ca sensibilitatea copiilor la campurile electromagnetice este mai mare decat la adulti. Asadar, copiii sub 14 ani ar trebui sa foloseasca telefonul mobil doar in situatii de exceptie.
* Nu va bazati pe asa-numitele instalatii de blocare a radiatiilor. Pietrele miraculoase sau cristalele pentru antena sau acumulator nu au niciun efect. In cazul in care ar avea totusi un efect de "absorbant" al radiatiilor, rezultatul ar fi cresterea emisiei de catre mobil pentru a pastra calitatea conexiunii - ceea ce ar avea exact efectul invers fata de cel scontat.
* Nu va lasati influentati de valoarea SAR. Mobilul ramane mobil. Nu o zecime de unitate la valoarea SAR va hotari gradul de periculozitate al telefonului ci modul in care acesta este folosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AURUL ROMÂNIEI NU SE (mai) AFLA ÎN RUSIA !

Articol preluat de pe http://www.cotidianul.ro/tezaurul-romaniei-lucruri-pe-care-bruxelles-ul-nu-ar-vrea-sa-le-aflati-232466/ Tezauru...